Мрежа библиотека

- Повезивање и сарадња -

Нова чланица Мреже – библиотека СПЦО у Трсту

У недељу, 17. децембра 2023. године, делегација Српског културног центра ,,Михајло Пупин” из Љубљане била је гост библиотеке Српске православне црквене општине у Трсту, која је постала нова чланица Мреже. Госте је дочекао библиотекар Раде Илић, који им је показао сав раскош који српска библиотека у Трсту може да понуди својим читаоцима. Садржај полица вас води кроз историју књижевности, јер се на њима налазе књиге старе по неколико вијекова, као и најсавременије штиво.

Овом приликом је СКЦ Михајло Пупин својим домаћинима поклонио пакет књига, а књижни инвентар библиотеке СПЦО у Трсту је постао видљив и јавно доступан на сајту Мреже. Господин Раде Илић се већ дуго бави библиотекарским послом, стога је током упоређивања рада двије библиотеке и одређивања подручја за напредовање представљао изузетног и несвакидашњег саговорника.

Након тога су представници СКЦ Михајло Пупин одведени у Парохијски дом цркве Св. Спиридона, гдје су имали прилику да разговарају са представницима Срба у Италији, као и за оцем Рашком Радовићем.

Делегацију СКЦ Михајло Пупин су чинили предсједница Дивна Обреновић, потпредсједник Игор Соскић, новинар Радио телевизије Србије Милован Терзић, Ивона Урошевић и Марко Сувајац.

 

Подели чланак:

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
LinkedIn