Мрежа библиотека

- Повезивање и сарадња -

Политика приватности

Као аутори и власници чувамо приватност свих посетилаца овог интернет сајта (у даљем тексту: Интернет сајт) и штитимо личне податке посетилаца истог. Молимо вас да пажљиво прочитате Политику приватности која следи како бисте разумели како користимо и штитимо информације које нам пружате.

Информације које добијамо од Вас

У начелу можете посетити овај интернет сајт без откривања било какве информације о себи. Наш сервер региструје имена домена, а не имејл адресе посетилаца интернет сајта. На појединим деловима овог интернет сајта тражимо личне информације о Вама како бисмо Вам омогућили остваривање одређених права, као што је пружање могућности да нас контактирате путем форме на контакт страници.

Употреба сакупљених информација

Информације о имену домена до којих дођемо не користимо како бисмо Вас лично идентификовали, већ да би на основу тих и других информација измерили број посета интернет сајту, просечно време проведено на интернет сајту, прегледане странице итд. Ове информације ћемо користити искључиво да бисмо измерили фреквенцију посећивања нашег интернет сајта и унапредили његов садржај. У случају када од Вас захтевамо друге личне информације, као што су Ваше име и имејл адреса, тражићемо Ваш пристанак (нпр. употребом онлајн формулара или путем имејла), обавестићемо Вас о процесу прикупљања информација и о томе како ћемо их употребити. Информације које нам Ви дате или до којих дођемо путем овог интернет сајта, користићемо искључиво за одговарање на Ваша питања и/или за пружање и побољшање наших услуга. У случају да се предомислите и не желите да Вас контактирамо у будућности, молимо Вас да нас о томе обавестите.

Откривање информација

Информације које нам дате чувају се на нашем серверу, а могу им приступити наши сарадници, државни органи, наши правни наследници и лица која ангажујемо да обрађују податке у наше име у сврхе наведене у овој политици или друге сврхе за које сте Ви дали одобрење. Такође, можемо пренети информације о употреби нашег интернет сајта трећим лицима али то неће укључивати информације на основу којих Ви можете бити идентификовани. Осим ако то закон не налаже, нећемо ни на који начин учинити доступним нити дистрибуирати информације о Вама које нам пружите, без вашег претходног одобрења.

Малолетни корисници

Уколико сте малолетни, неопходно је да добијете дозволу својих родитеља или старатеља пре него што нам дате информације о себи. Малолетним корисницима који немају овакво одобрење није дозвољено да нам дају личне информације.

Други интернет сајтови

Наши интернет сајтови могу садржати линкове за друге интернет сајтове који нису под нашом контролом и који не подлежу овој Политици приватности. Уколико приступите другим интернет сајтовима користећи дате линкове, оператери ових интернет сајтова могу тражити информације од вас које ће користити у складу са својим политикама заштите приватности, које се могу разликовати од наше.

Употреба колачића (Cookies)

Као и већина сајтова на интернету, наши сајтови користе тзв. „колачиће“ (у наставку Cookie). Колачићи су мали текстуални фајлови које ваш Интернет прегледач (у наставку browser) чува на вашем рачунару и који помажу да се идентификујете на веб сајтовима приликом каснијих посета. Колачићи су јединствено додељени вама и може их читати само веб сервер у домену који је издао тај Колачић.

Коришћење Колачића је стандардна пракса на Интернету и већина browser-а је подешена тако да аутоматски прихвата све Колачиће. Међутим, ви увек можете одлучити да желите да престанете да их користите. Можете их једноставно ручно обрисати или свој интернет прегледач посебно подесити за рад са Колачићима. За ове процедуре погледајте документацију или Help/Помоћ секцију вашег browser-а. На нашем сајту користимо Колачиће искључиво како бисмо вам омогућили бољи квалитет интеракције.

 

Српски центар - Беч

СД Приморје - Копер