Мрежа библиотека

- Повезивање и сарадња -

Српске библиотеке у дијаспори на једном месту

О нама

Дошли смо на идеју да креирамо интернет страницу mrezabiblioteka.org како бисмо објединили богатство знања и културну баштину српске заједнице широм света.

Идеја је настала 2023. године са жељом да омогућимо лакши приступ књигама, часописима, чланцима и другим културним делима која носе дубоку везу са српским наслеђем.

Наш тим, састављен од ентузијаста из различитих делова света, ради заједно како бисмо омогућили свима да истраже и уживају у богатству српске културе и књижевности, без обзира на место где се налазе.

Мрежа српских библиотека у будућности

Наша визија и мисија

Наша визија је да створимо мрежу која ће повезати све српске библиотеке у дијаспори на једном месту, омогућавајући приступ широком спектру књига и ресурса.

Мисија нам је да промовишемо српску културу и образовање широм света кроз доступност и приступачност литературе и културних дела.

Желимо да створимо заједницу која ће омогућити дељење знања, размену идеја и јачање веза међу српским заједницама широм глобуса.

Уз вашу подршку, верујемо да можемо да остваримо ову визију и допринесемо још бољем познавању и заштити српске културе у дијаспори и широм света.

misija i vizija